Termen de identificare si titlu de calatorie

Discutii legate de acte, proceduri, echivalente pentru cei ce sunt sau vin in Portugalia

Moderatori: clarisa, Cris

Mesajde CristiRaicu » Mar Dec 25, 2007 8:11 am

1.:Nu am nici o sora in USA. 2.: Nu am intentzia sa emigrez in USA(niciodata nu am avut-o,de buna vointza).3.:Cred ca nu s-a intzeles problema pe care am expus-o la inceputul topicului:ce acte imi scot de la consulatul tzarii unde am avut fericirea sa ma nasc? Acele cu o "doamna" pe acelasi nume???4:Într-adevar am trecut Dunarea cu ajutorul unui cauciuc zgîriat,a fost,cred singura mare greseala din viatza,restul nu mai conteaza,nu valoreaza nimic.5.: Într-adevar,am avut locuri de munca pt.înapoiatzi mintali în Paris.De ce? Pt. a putea returna cît mai repede banii înapoi celor care m-au ajutat.8.:Linia de plutire? Poate gasesc o poloneza sa ma îngrijeasca vreo 5-6 ani si asa scap si de obsesii...
CristiRaicu
Membru

Mesajde CristiRaicu » Mar Dec 25, 2007 9:19 am

În ceea ce priveste rezidentza portugheza: 4 1/2 la o firma electrotehnica si altzi 4 1/2 la alta specializata în portzi automatice nu aduc nici un fel de drepturi suplimentare aici,pt.a demonstra identitatea.Avea dreptate d-ul Mircea Geoana în trecerea lui fulgeratoare ca ambasador aici,în 2001, cînd mi-a sugerat ca sunt foarte asemanator cu un tip fara identitate dintr-o serie americana,care isi gasise ocupatzia de a descoperi "extraterestrii" infiltratzi printre noi (? :)!).Pai au reusit sa ma faca fara identitate,numai ca pe mine nici chestia asta ridicola nu ma intereseaza .
CristiRaicu
Membru

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Mar Dec 25, 2007 9:51 am

CristiRaicu scrie:1.:Nu am nici o sora in USA. 2.: Nu am intentzia sa emigrez in USA(niciodata nu am avut-o,de buna vointza).3.:Cred ca nu s-a intzeles problema pe care am expus-o la inceputul topicului:ce acte imi scot de la consulatul tzarii unde am avut fericirea sa ma nasc? Acele cu o "doamna" pe acelasi nume???4:Într-adevar am trecut Dunarea cu ajutorul unui cauciuc zgîriat,a fost,cred singura mare greseala din viatza,restul nu mai conteaza,nu valoreaza nimic.5.: Într-adevar,am avut locuri de munca pt.înapoiatzi mintali în Paris.De ce? Pt. a putea returna cît mai repede banii înapoi celor care m-au ajutat.8.:Linia de plutire? Poate gasesc o poloneza sa ma îngrijeasca vreo 5-6 ani si asa scap si de obsesii...

ia hai sa rapundem pe indelete , vad ca s-a deschis netcafeul!...

1.Ai o surioara care se numeste Raicu Daniela si Mihaela pe care am cunoscut-o prin anii 1980,fiind studenta in anul 1 la utilaj chimic in Bucuresti in aceeasi grupa cu fosta mea prietena Maria care se gaseste tot in State,dar mai in Nord de Sunnyvallea!...

2.Chestia cu emigratul in Usa este o problema personala care te priveste...Si totushi mi-aduc aminte ca prin '91 aveai chef sa pleci in America sau canada,dealtfel eu am scos si viza...Ulterior,te gindeai la container,pluta sau excursie in mexic samd....exercitziu de consecventza!...

3.Chestia cu doamna pe acelasi nume nu o prea pricep,poate ca e vorba de vreo metamorfoza fiziologica...Tzara in care te-ai nascut?O bucata de Baragan cu pretentzii urbane:Fetesti,in anii de dupa un decret care reglementa viatza sexuala si nasterile!...

4.Indulgentza dunarii?a cauciucului?a granicerilor?Norocul care este rezervat pentru cei de la liziera cognitivului?
Una din primele lectzii pe care orice baiat o primeste la 18 ani este chestia cu asumarea si responsabilitatea plus consecintzele unor gesturi!...

5.Sunt citeva milioane in frantza care lucreaza cu acelashi salariu(SMIC)si-n aceleasi conditzii in care ai lucrat!...

Eu personal,din 1985 pina in 1989,cu toate actele in regula nu am beneficiat de acest hatir din partea administratziei franceze care imi reprosha absentza de"cooperare"si refuzul de a participa la canibalismul dintre romanii exilului istoric de la Paris...

Nu te supara pe mine,nu sunt ONG si nu-mi pot permite sa fac acte de caritate pentru persoane care in afara de lipsa proiectelor,fac si probleme celor care i-au ajutat si care sa-u gasit brusc,vrind-nevrind,in postura de ruda de gradul intii prin substitutzie impusa!

6-7 vad ca le-ai omis...

8.Chestia cu poloneza este probabil o aluzie la viatza mea personala:nu stiu de ce te incapatzinezi sa crezi ca am fost intretzinut de o poloneza atunci cind adevarul este altul:eu am intretzinut-o si sustzinut-o timp de 2-3 ani chiar daca primeam doar alocatzia aceea minima de 1800 de franci pe luna(mai putzin de 300 de euros)...
argument:dupa ce a plecat cu tinerelul algerian doamna poloneza a ajuns foarte rau si ulterior singura,la limita socialului,intre mizerie,marginalizare,boala,alcool,repatriere,excludere etc...Dealtfel,cu ceva ani in urma aparuse pe la paris,in posturi jalnice....

Potzi sa incerci sa cautzi si sa gasesti o femeie,nu neaparat poloneza care sa te aduca pe linia de plutire...

Singura problema este ca la 40 de ani trebuie sa invetzi sa respecti Femeia si pe altzii,pe cei din jur...

Si pe tine,renuntzind la mecanismul de autodistrugere...

voila!
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Mar Dec 25, 2007 9:59 am

CristiRaicu scrie:În ceea ce priveste rezidentza portugheza: 4 1/2 la o firma electrotehnica si altzi 4 1/2 la alta specializata în portzi automatice nu aduc nici un fel de drepturi suplimentare aici,pt.a demonstra identitatea.Avea dreptate d-ul Mircea Geoana în trecerea lui fulgeratoare ca ambasador aici,în 2001, cînd mi-a sugerat ca sunt foarte asemanator cu un tip fara identitate dintr-o serie americana,care isi gasise ocupatzia de a descoperi "extraterestrii" infiltratzi printre noi (? :)!).Pai au reusit sa ma faca fara identitate,numai ca pe mine nici chestia asta ridicola nu ma intereseaza .

Geoana peste geana,sarmale si excursii diplomatice,exact mirodeniile care-mi trebuiau in dimineatza de Craciun!...

Ai o sora in state;cind mai vine prin portocalia mergi impreuna cu ea la Consulat si-tzi rezolvi problema cu identifcarea in 15 minute...sa nu-mi spui ca si ea s-a zdruncinat dupa mierea,laptele si cozonacul exilului amerloc!

La Paris te asteapta o cutie de pantofi plina cu poze,acte personale,fotocopii si alte care pot argumenta ca tu esti tu!...

itzi iei cutiutza,itzi rezolvi problemele cu actele si-tzi vezi de viatza fara extrateresti,fara hambasadori,fara servicii secrete,fara portzi manuale sau automate,fara substituiri de poze si ciordeli de cartzi de rezident......
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Mar Dec 25, 2007 11:11 am

CristiRaicu scrie:.8.:Linia de plutire? Poate gasesc o poloneza sa ma ĂŽngrijeasca vreo 5-6 ani si asa scap si de obsesii...

poftim:reclama sufletul comertzului!

am primit un email de la o romanca cu pashaport portocalez si domiciliu in macao;imi propune sa vin la ea sa gasesc linia de lutire a pontonului spre Hong-Kong citeva saptamini dupa care urmeaza sa vina ea la Paris...

cere detalii,ce masura port la pantofi,probabil ca a surprins-o povestea cu cutia!...
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Mesajde clarisa » Mar Dec 25, 2007 1:38 pm

sper ca la ora asta beti amandoi, impreuna, o cana de vin fiert si lamuriti problemele personale pe care, acum, le-am aflat si noi fara sa vrem. marturisesc ca povestea auzita bate de departe orice novela braziliana. :)
deci craciun fericit!
clarisa
Membru

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Mar Dec 25, 2007 2:38 pm

clarisa scrie:sper ca la ora asta beti amandoi, impreuna, o cana de vin fiert si lamuriti problemele personale pe care, acum, le-am aflat si noi fara sa vrem. marturisesc ca povestea auzita bate de departe orice novela braziliana. :)
deci craciun fericit!

Multzumesc,Craciun Fericit!

Eu sunt la Paris si nu prea obishnuiesc sa beau,preopinentul bea puternic"comme un trou"...

povestea este foarte reala,sosirea lui pe meleaguri iberice i-a dat tenta asta de telenovela cu succes!....

De la el mi-a ramas o cutie de pantofi plina cu poze,acte,fotocopii;surioara lui din State nu a raspuns la scrisori cind am vrut s-o trimit,el vad ca nu prea reactzioneaza cum ar trebui;ma gindesc sa va cer adresa si sa va trimit cutia cu sperantza ca tipul o sa profite de proximitate geografica!...

Imi pare foarte rau insa pentru precizare:daca-l intilnitzi,sa nu va fie mila de el!
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Mar Dec 25, 2007 4:43 pm

pentru titulara de pashaport portocal si domiciliu in contoarul comercial Macao care-mi trimite emailuri si urmareste cu sufletul la gura povestea demna de un scenariu pentru marile ecrane:

am si eu pashaport
domiciliu la Paris
telefon mobil SFR
fix France Telecom
cablu internet Noos
masura la picior,un modest 41
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

ia si citeste

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Mar Dec 25, 2007 7:27 pm

Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Telenovela braziliana???

Mesajde CristiRaicu » Mar Dec 25, 2007 7:37 pm

:lol: Mai curînd tziganeasca.Eu nici nu stiu de ce mi-am pierdut timpul sa converses cu acest domn. Si nici nu intzeleg cine l-a invitat aici...Macao??Drum bun!
CristiRaicu
Membru

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Mar Dec 25, 2007 8:06 pm

Ok!

ce ai de gind si cum intentzionezi sa-tzi recuperezi cutia cu poze,acte si fotocopii?
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Plictiseala...

Mesajde CristiRaicu » Mie Dec 26, 2007 2:47 pm

Ma voi coborî la nivelul tau si voi raspunde cu acelasi limbaj.O singura chestie: am inventat azi dimineatza o noua expresie cifrata:(decentza)-significa toate înjuraturile si insultele condensate între acele doua paranteze. 1.: nu întzeleg de ce te-a interesat atît de mult viatza mea,pe unde am umblat,ce am facut s.a.m.d. 2.: aceea cutie de pantofi da-o prietenei tale Daniela (dmraicu@yahoo.com),în acelasi timp trimite complimentele mele Mariei (Coca),din acel trio de nebuni care eratzi voi,ea era singura mai normala.3.: prefer sa fiu originar dintr-un orasel cu pretentzii de urbe,decît un tzigan de (decentza),adoptat de o familie din fosta nomenclatura stalinista,care apoi se întoarce la orfelinat,declarînd ca nu vrea mîncarea cotropitorului.4.: ai reusit sa te infiltrezi ,cum spuneai în '91,în secta adventistilor? Într-adevar ei sînt usor de manipulat,cu inteligentza ta,tot cum sustzineai tu? Oricum,parerea mea e ca ei au 2% de persoane extrem de inteligente,foarte reci,manipulatoare etc.etc. si 98% de oi nevinovate care asteapta nici ei nu stiu ce.Chestia aceea este la fel de prejudiciala societatzii ca si lojele masonice (alt subiect pe care îl stapînesti)-de fapt toata lumea stie ca lovitura de stat din '89 a fost efectuata de o loja masonica-tu nu ai nici o legatura-.5.:Cu ce scop ai venit aici în '98 (tu sau sosia ta HRP),în mare rang de sfatuitor al lui Nichita Stanescu,ai organizat un circ de (decentza) într-un restaurantant mexican(Casa Mexicana-R.Dom Carlos I) unde cinam cu un cuplu de "prieteni" ( RB,român cu aere de intelectual,habitué al ambasadei în timpul lui Bakonski, si Marta nu-stiu-cum),pe urma aflînd ca ai lansat zvonuri aici în Portugalia cum ca eu asi fi luat parte la executzii capitale(ca executor??),ca asi facut parte din clasa asupritoare-datorita prieteniei mele cu Zoe Ceausescu si ca intentzia ta era sa ma întorci la d-zeu(!!! 8) !!!).De ce am fost filmat fara autorizatzie si prezentat la o televiziune fara scrupule române?6.Cum se face ca de abia dupa lovitura de stat,ai fost reabilitat în fatza autoritatzilor franceze,cu sprijinul primei ambasade române FSN în Paris? Stii cine a avut aceasta idee? 7.:Nu voi cere ajutorul niciunui avocat,fie el lusoromân sau nu; în momentul de fatza nu îmi pasa de întinderea retzelei mafioase înauntrul SEF-ului de aici(problema este a portughezilor,nu a mea),oricum ma asteptam sa mi se întîmple asa ceva,aici nefiind un loc definitiv de fixare pt.nici un imigrant.Propriul avocat la care te referi facea apel într-un mesaj anul trecut ca românii sa vina aici cu bani sau cu pensii generoase pt.a fi cheltuite aici.Restul este mîna de lucru stupidificata,necesara sustzinerii "elitei" de aici(chestie care se întîmpla si în România).8.Cine te-a adus pe acest forum?
Ultima oară modificat de CristiRaicu pe Joi Dec 27, 2007 8:18 am, modificat de 3 ori în total.
CristiRaicu
Membru

...s-a deschis netcafeul...

Mesajde CristiRaicu » Mie Dec 26, 2007 2:53 pm

Nu am bani pt. chestia aceasta,am mai spus sînt clochard si ,spre deosebire de tzigani, eu nu stiu sa cersesc.Scriu de la Biblioteca Luis de Camoes(daca ai auzit),lînga Chiado sau la vreun terminal Internet gratuit din doua statzii de tren:Santa Apolonia si Entrecampos-informatzie data pt. cine vrea sa-mi elimine identitatea.
CristiRaicu
Membru

Re: Plictiseala...

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Mie Dec 26, 2007 3:53 pm

CristiRaicu scrie:Ma voi coborÎ la nivelul tau si voi raspunde cu acelasi limbaj.O singura chestie: a-m inventat azi dimineatza o noua expresie cifrata:(decentza)-significa toate Înjuratorile si insultele condensate Între acele doua paranteze. 1.: nu Întzeleg de ce te-a interesat atÎt de mult viatza mea,pe unde am umblat,ce am facut s.a.m.d. 2.: aceea cutie de pantofi da-o prietenei tale Daniela (dmraicu@yahoo.com),În acelasi timp trimite complimentele mele Mariei (Coca),din acel trio de nebuni care eratzi voi,ea era singura mai normala.3.: prefer sa fiu originar dintr-un orasel cu pretentzii de urbe,decÎt un tzigan de (decentza),adoptat de o familie din fosta nomenclatura stalinista,care apoi se Întoarce la orfelinat,declarÎnd ca nu vrea mÎncarea cotropitorului.4.: ai reusit sa te infiltrezi ,cum spuneai În '91,În secta adventistilor? Într-adevar ei sÎnt usor de manipulat,cu inteligentza ta,tot cum sustzineai tu? Oricum,parerea mea e ca ei au 2% de persoane extrem de inteligente,foarte reci,manipulatoare etc.etc. si 98% de oi nevinovate care asteapta nici ei nu stiu ce.Chestia aceea este la fel de prejudiciala societatzii ca si lojele masonice (alt subiect pe care Îl stapÎnesti)-de fapt toata lumea stie ca lovitura de stat din '89 a fost efectuata de o loja masonica-tu nu ai nici o legatura-.5.:Cu ce scop ai venit aici În '98 (tu sau sosia ta HRP),În mare rang de sfatuitor al lui Nichita Stanescu,ai organizat un circ de (decentza) Într-un restaurantant mexican(Casa Mexicana-R.Dom Carlos I) unde cinam cu un cuplu de "prieteni" ( RB,român cu aere de intelectual,habituÊ al ambasadei În timpul lui Bakonski, si Marta nu-stiu-cum),pe urma aflÎnd ca ai lansat zvonuri aici În Portugalia cum ca eu asi fi luat parte la executzii capitale(ca executor??),ca asi facut parte din clasa asupritoare-datorita prieteniei mele cu Zoe Ceausescu si ca intentzia ta era sa ma Întorci la d-zeu(!!! 8) !!!).De ce am fost filmat fara autorizatzie si prezentat la o televiziune fara scrupule române?6.Cum se face ca de abia dupa lovitura de stat,ai fost reabilitat În fatza autoritatzilor franceze,cu sprijinul primei ambasade române FSN În Paris? Stii cine a avut aceasta idee? 7.:Nu voi cere ajutorul niciunui avocat,fie el lusoromân sau nu; În momentul de fatza nu Îmi pasa de Întinderea retzelei mafioase Înauntr-ul SEF-ului de aici(problema este a portughezilor,nu a mea),oricum ma asteptam sa mi se ÎntÎmple asa ceva,aici nefiind un loc definitiv de fixare pt.nici un imigrant.Propriul avocat la care te referi facea apel Într-un mesaj anul trecut ca românii sa vina aici cu bani sau cu pensii generoase pt.a fi cheltuite aici.Restul este mÎna de lucru stupidificata,necesara sustzinerii "elitei" de aici(chestie care se ÎntÎmpla si În România).8.Cine te-a adus pe acest forum?

1.m-am interesat si am cautat date despre persoana ta pentru ca sa intzeleg cam la ce nivel sa vorbec cu tine...

2.o sa incerc sa iau legatura cu sora ta,desi mi-e teama ca si ea s-a zdruncinat,poate mai mult decit tine...
Cu Maria nu intretzin relatzii de ani de zile;nu vreau sa-i creez probleme inutile cu sotzul legitim

3.Nu intzeleg deloc delirul tau rasist;o simpla vizionare a fotografiilor de familie arata ca in anturajul ori componentza familiei tale sunt si minoritari betnici si etnici...

Chestia cu orfelinatul nu o pricep,poate o aluzie la faptul ca eu insumi am fost la orfelinat in perioada cind mama era la sanatoriu si bunicul la inchisoare...

4,Chestia cu adventistii e la fel bizara:familia ta facea parte dintr-o biserica neoprotestanta,desi cei doi copii fumau,consumau alcool,etc...
Chestia cu loga masonica iar nu o pricep,cred ca avem forme diferite de intzelegere a fenomenului!...

5.Desi m-am plimbat prin Europa,nu am ajuns in Portocalezia.La Paris portughezele sunt femei de serviciu cu faima cam proasta iar baietzii portughezi,bietzi rai din Bois de Boulogne ori ploshnitze de amvon!...
Ca tot romanul inteligent stiu ca e o tzara foarte frumoasa si bineintzeles ca o sa-mi programez o excursie...
Detaliul cu Bakonski,HR patavievici,casa mexicana este absolut confuz,la fel ca zoia ceaushescu ori executziile capitale...O pun pe seama unei imaginatzii efervescente de sarbatori incarcate...

6.Nu intzeleg si nu stiu despre ce reabilitare vorbesti,cu ambasada Romaniei am avut relatzii dificile ani de zile,iar in fatza administratziei franceze eram in postura de solicitant,doleant,cel care se explica,cel care este intr-un fel vinovat prin definitzie,etc,etc,etc...
Un tip care are caracter,scrie si publica deranjeaza foarte mult!pe toata lumea!...

7.Avocatul are perfecta dreptate:din nefericire Portugalia nu este ,deocamdata,pentru fluxuri migratorii,asta o spun si portughezi din frantza care s-au repatriat si au revenit mintenash in ghetourile pariziene...In aceeasi situatzie se gaseste Romania de azi care are nevoie de 1 milion de muncitori si incepe sa aduca chinezi,arabi,pakistanezi,turci...

8.Chestia cu filmatul pentru televiziune ma depasheste,daca crezi ca ai fost lovit in interese,fa plingere si cere daune morale si materiale...Pentru asta ai nevoie de acte,deci,case depart,ia-tzi cutia cu poze,acte si fotocopii si mergi la Consulatul Romaniei din Lizabuna...Sa nu-mi spui ca ai un proces logic si ca ai intzeles ca eu am trimis echipa de filmare ori ca eventual faceam parte din ea!...
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Re: ...s-a deschis netcafeul...

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Mie Dec 26, 2007 4:01 pm

CristiRaicu scrie:Nu am bani pt. chestia aceasta,am mai spus sĂŽnt clochard si ,spre deosebire de tzigani, eu nu stiu sa cersesc.Scriu de la Biblioteca Luis de Camoes(daca ai auzit),lĂŽnga Chiado sau la vreun terminal Internet gratuit din doua statzii de tren:Santa Apolonia si Entrecampos-informatzie data pt. cine vrea sa-mi elimine identitatea.

La virsta si capacitatzile tale poate ca ar fi mai bine daca tzi-ai gasi un servici si un domiciliu...

trimite-mi o adresa unde pot expedia cutia cu acte si eventual o mica suma de bani pentru taxele consulare,fotografii de identitate,tuns,frezat,o camasha si o cravata...
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Acte, Proceduri, Echivalente