Mircea ALEXANDRESCU scrie:in momentul in care am obtzinut viza de turist(cu intrari multiple)pentru Statele Unite in 1991,de la Ambasada de la Paris,fara nici un fel de interventzii,pile sau proptele au fost persoane carora le-a inghetzat singele in vine:
exista pericolul ca odata ajuns pe teritoriul american sa fac declaratzii(la fel ca altzi romani din Exilul istoric de la Paris!) autoritatzilor americane care doreau sa scape de sectzia romana de la Europa Libera si de masa de romani care se declarau opozentzi,dizidentzi sau rezistentzi si a caror calitate umana lasa de dorit si deservea Cauza!...
dealtfel,arhivele sectziei romane de la Europa libera din Munchen au fost trimise direct la groapa de gunoi,cu ocazia mutarii la Praga iar cei care lucrau au fost multzumitzi si unii dintre ei au trebuit sa se intoarca in tzara unde,au trebuit sa recunoasca pina la urma ca sunt homosexuali,din familii de fosti ilegalisti,politruci stalinisti,fosti activisti in CSS(consiliul securitatzii statului)adica secu dinainte de 1965,cu relatzii dubioase cu agentzii unor puteri straine sau cu persoane din lumea interlopa,etc,etc,etc...

Si eu am vreo legatura cu chestia aceasta,vezi doamne
In aceeasi perioada au disparut de pe scena vietzii publice o multzime de persoane vioaie si zglobii a caror meserie inainte de 1989 era:roman,mincator de comunisti,halitor de securisti,inghitzitor de infiltratzi,pazitor al rasei romanesti de elemente straine,etc,etc,etc
Citziva au ramas,au aparut altzii,profitorii evenimentelor din 1989 intitulate pompos Revolutzie si care este de fapt,Involutzie!

Si iarasi am de a face cu chestia aceasta.
inchipuitzi-va ce figuri au facut o multzime de persoane,cristian al nostru care locuia la mine si care ma vede ca ma intorc acasa si-i arat viza amerloca pe titlul de voyaj Conventzia Geneva 1951

din partea mea potzi sa te duci în ma-ta,daca nu apareai aici,habar nu aveam ca mai traiesti.,fara sa ma milogesc pentru invitatzie la romani din America,inchipuitzi-va "moaca"unor franzeloci,incapabili sa intzeleaga cum mi-au dat viza amerlocii cu care nu prea am fost si nu sint tandru deloc,in scrierile mele!...
S-a crezut mult timp ca pot fi shantajat pentru ca inca din 1988 am solicitat oficial,prin posta,la Ambasada RSR redobindirea cetatzeniei romane,solicitare pe care am repetat-o in 1990,in paginile ziarului Romania Libera...
Situatzie in care fratzii raicu au"grefat"un motiv:vezi Doamne,vreau pashaportul romanesc (eu fiind refugiat aveam un titlu de voyage pe care scria "toate tzarile,fara Romania,Conventzia de la geneva 1951)pentru ca sa ma duc si s-o omor pe Gratziana,in Romania...

Ba m......tu sti ca trebuie si tu sa demonstrezi ceea ce spui,nu numai sa arunci cu gunoi
Daca plecam in State,ei bine,urma s-o omor pe madam popescu ori cine stie ce alte persoane sau sa desfashor activitatzi ostile pe teritoriul american,care nu-i asa este pazit cu indirjire de fratziorii raicu si altzi romani "vigilentzi" pentru ca sergentzii si serviciile amerloce,este proaste cu "fraieri coclitzi"!...

Demonstreaza ce acuzi,îtzi zic înca o data.
aceleasi persoane care,de fapt si de drept intentzionau sa plece din America in Europa,la Paris de exemplu,pentru ca ,nu-i asa,Alexandrescu a deschis un fel de camin la domiciliul sau,camin prevazut cu shoricar,cotoi siamez,bucatarie de bloc,ministru,asistenta sociala,mama ranitzilor,fraierul de serviciu...