Termen de identificare si titlu de calatorie

Discutii legate de acte, proceduri, echivalente pentru cei ce sunt sau vin in Portugalia

Moderatori: clarisa, Cris

avetzi si poza,aici

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Sâm Dec 29, 2007 8:18 pm

Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Mesajde CristiRaicu » Dum Dec 30, 2007 9:20 am

Eu sint un caz psicosocial? Si cazul ambasadei e cum?
CristiRaicu
Membru

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Dum Dec 30, 2007 9:46 am

CristiRaicu scrie:Eu sint un caz psicosocial? Si cazul ambasadei e cum?

uite,faci o confuzie:

In orice tzara exista o ambasada si unul sau mai multe Consulate...
Ambasada se ocupa de relatzii interstatale si internatzionale,Consulatul se ocupa de vize si de problemele cetatzenilor rezidentzi in tzara respectiva,inclusiv stare civila,eliberari de procuri si pashapoarte,etc...
consulul este si ofitzer de stare civila si un fel de notar,uneori si asistent social sau comisar care se ocupa de problme penale sau altele mai adinci si mai inalte...
Conform unei conventzii internatzionale(viena)tipii care au pashaport diplomatic sau de serviciu au un statut special(pamintul pe care calca le apartzine,deci extrateritorialitate)au misiunea de a informa guvernul tzarii pe care il reprezinta si raspund de misiunealor numai in fatza guvernului care i-a trimis in misiune.

daca ai avut sau ai probleme cu cei de la consulatul din lizabuna potzi sa te adresezi Mae de la Bucuresti,guvernului,primului ministru,preshedintelui,etc

am intzeles ca ai fost deja pe la consulat si ca exista o reala problema de comunicare si de finalitate:ai primit un titlu de calatorie pe care l-ai achitat,mototolit si aruncat inapoi!...

Gest ilogic,incoerent si exchibitzionist!

Sfatul meu este urmatorul:trimite un email la consulat ca sa-tzi anuntzi vizita,te prezintzi ras,tuns,camasha uni,cravata,solicitzi formularele,le completezi,platesti taxele consulare,solicitzi chitantza si te prezintzi in ziua si la ora cind esti invitat sa ridici documentele solicitate.
nu ezita sa notezi cu grija numele functzionarului de la ghisheu si sa-l comunici aici,pe forum,insa cu discernamint,fara hiperbolari,interpretari,remarci sau alte gretzuri...

si cu asta ai rezolvat povestea cu Consulatul care,slava Domnului are pe cap inca vreo 10 000 de romani in situatzia ta!...

dupa aceea,treci la SEF si la alte institutzii portocaleze,folosind aceeasi metoda pe care tzi-am explicat-o mai sus...
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Dum Dec 30, 2007 9:55 am

uite,

vad ca au anuntzat aici pe site venirea unui nou consul care este femeie!

situatzie pe care potzi sa o exploatezi la maxim:ii dai telefon,ii explici pe scurt ca ia nevoie de documente personale,stabilesti ziua si ora cind trebuie sa te prezintzi si apari cu un buchet de flori mai dichisit,ceva bon chic,elegant si sa vezi ca itzi rezolva treaba intr-un sfert de ora!

secretul reushitei este sa tzii de clantza,ferecata catzeaua,sa nu deraieze aiurea tramvaiul prin Consulatul Romaniei de la Portocalia!...

Mare-i gradina Ta,Doamne,si multzi ii sar parleazul!
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Mesajde CristiRaicu » Dum Dec 30, 2007 4:47 pm

Email la consulat? Le-am trimis un link cu chestia asta,ca sa se delecteze...
CristiRaicu
Membru

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Dum Dec 30, 2007 5:51 pm

CristiRaicu scrie:Email la consulat? Le-am trimis un link cu chestia asta,ca sa se delecteze...

cred ca tipii or sa rida cu lacrimi si sughitzuri!
indiscutabil,chiar daca nu ai facut scoala,ai talent!...
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

ai grija de tramvai!

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Dum Dec 30, 2007 6:06 pm

CristiRaicu scrie:Email la consulat? Le-am trimis un link cu chestia asta,ca sa se delecteze...

bon,trebe sa ies in orash pentru firitiseli samd ca-i ultima duminica din 2007!...

am uitat sa te intreb daca-s tramvaie in Lizabuna,daca-i regie de transport in comun,daca traseele si peisajele sunt comercial turistice?....

Nu de alta dar mi-e frica sa nu ma trezesc pe Forum cu vreun mesaj de la Consulat,ceva de genul

"-vai,vai,vai,domnule Alexandrescu,vai!
a deraiat aiurea un tramvai!"
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Mesajde CristiRaicu » Lun Dec 31, 2007 3:17 pm

Ciudata lumea aceasta,eu nu am scoala zice d-voastra? Si d-voastra ce scoala are? Aceea identica a restului de tzigani? Cersit si schingiuit acordeoane?? Tu unde ai învatzat,în Ferentari si Rahovei? Din cîte îmi aduc aminte în '92,dupa 7 ani de Frantza,înca nu stapîneai bine limba tzarii care te primise.Din fericire pt. lumea aceasta,nu esti tu care acorda diplomele de inteligentza:ne-am duce totzi dracului.Faptul ca stii sa recitzi papagaliceste Adam Smith nu înseamna ca esti nici inteligent si nici macar cult,informatzie care probabil nimeni nu tzi-a dat-o pîna acum.Înca nu ai raspuns: cine naiba te-a trimis aici? Ah,si alta întrebare,esti sigur ca te va contacta acest consulat de aici sa-tzi spuna ca deraiaza tramvaie pe aici? Esti atît de important pt.tzara aia? Atunci pune-mi o pila ca sa-mi retraga cetatzenia,nu vreau sa fiu cetatzean alaturi de tine.
CristiRaicu
Membru

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Lun Dec 31, 2007 4:46 pm

CristiRaicu scrie:Ciudata lumea aceasta,eu nu am scoala zice d-voastra? Si d-voastra ce scoala are? Aceea identica a restului de tzigani? Cersit si schingiuit acordeoane?? Tu unde ai învatzat,în Ferentari si Rahovei? Din cîte îmi aduc aminte în '92,dupa 7 ani de Frantza,înca nu stapîneai bine limba tzarii care te primise.Din fericire pt. lumea aceasta,nu esti tu care acorda diplomele de inteligentza:ne-am duce totzi dracului.Faptul ca stii sa recitzi papagaliceste Adam Smith nu înseamna ca esti nici inteligent si nici macar cult,informatzie care probabil nimeni nu tzi-a dat-o pîna acum.Înca nu ai raspuns: cine naiba te-a trimis aici? Ah,si alta întrebare,esti sigur ca te va contacta acest consulat de aici sa-tzi spuna ca deraiaza tramvaie pe aici? Esti atît de important pt.tzara aia? Atunci pune-mi o pila ca sa-mi retraga cetatzenia,nu vreau sa fiu cetatzean alaturi de tine.

Asa cum tzi-am mai spus am foarte multa rabdare;un prieten vechi imi spunea ca ar fi trebuit sa fiu pedagog!...
Nu stiu ce ai cu tziganii si mi-e frica sa nu incepi cu deliruri antisemite,discursuri impotriva musulmanilor,proteste pentru interzicerea consumarii de carne de balena,conserve cu supa de ciine,etc...
Si-tzi raspund pe rind:

Am fost la mai multe scoli la Paris dupa plecarea ta din 1992,unde,la care si cit timp;ma priveste direct si personal...

In perioada de formare a caracterului am citit foarte mult;n-am avut timp de acordeon,tzambal,flashneta sau orga de Barbarie...
Nu stiu daca omul care te-a cules din germania,tzi-a platit biletul de tren,te-a adus la Paris,acasa la el a fost surprins la cershit...In cartea mea de munca sunt trecutzi vreo 25 de ani de activitate...
Nu cunosc Ferentariul,cunosc bine o zona din Calea Rahovei,am si hirtie la ieshirea din "pension"!...

In 1992 stiam sa ma exprim suficient in limba franceza ca sa reushesc in viatza de zi cu zi si sa ajut si pe altzii pentru recipisa de sejur,solicitarea de azil politic,anpe,assedic,securitate sociala,etc...

Chestia cu diplome de inteligentza e confuza,cu riscul de a ma repeta:vezi ca sunt inteligentzi cerebrali si inteligentzi sociali...Unii reushesc,altzii...

despre Adam Smith cunosc doar citeva notziuni,nu-l recit pe dinafara...

"informatzie care probabil nimeni nu tzi-a dat-o pĂŽna acum."
Corect,pentru a respecta acuratetzea siteului romanesc:
"informatzie PE care..."
Intzeleg foarte bine presiunea lingvistica in exprimarea orala,la scris ,insa...

Chestia cu renuntzarea la cetatzenia romana o potzi face prin demersurile legale...Te gasesti in Portocalia de ceva ani,te prezintzi la Consulatul Romaniei,solicitzi documentatzia de rigoare,eventual ceri ajutorul unui avocat roman sau portughez si itzi rezolvi problemele ca un baiat major,vaccinat si responsabil...

Si poate ca mai tirziu o sa intzelegi ca Tzara aceea este importanta pentru unii oameni si nu niste oameni pentru Tzara!

"Înca nu ai raspuns: cine naiba te-a trimis aici?"
Intrebare confuza,imprecisa,la care nu prea stiu ce sa raspund...

Fara sa am pretentzii de VIP sau mare vedeta cu fitze de circumstantza itzi readuc aminte:atunci cind am avut un fir de posibilitatzi am sarit in primul tren de noapte,te-am cules dintr-o gara germana,am traversat pe jos frontiera la Forbach,intr-o perioada agitata,te-am adus la Paris,te-am gazduit,te-am hranit si imbracat,te-am sprijinit pentru formalitatzi,tzi-am adus sora din State,cea pe care nu ai vazut-o ani de zile si nu ai respectat cele mai elementare reguli ale ospitalitatzii...

Uite,e seara de Revelion,poate ca din bun simtz ar trebui sa fii mai corect cu cei din jur,cu tine si cu cei care citesc aici pe Forum;poate ca ar trebui sa le multzumesti pentru gazduire,pe site si-n Portugalia si eventual sa le doresti Sarbatori Fericite si sa-tzi propui sa te schimbi,sa te controlezi si sa incepi sa te construiesti ca un om...
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Mesajde CristiRaicu » Lun Dec 31, 2007 5:01 pm

Mda,An Nou Fericit si pt tine...Trecerea mea prin Paris: o regret nespus,ce vrei sa-tzi spun?
CristiRaicu
Membru

Re: avetzi si poza,aici

Mesajde CristiRaicu » Mar Ian 01, 2008 9:40 am

Mircea ALEXANDRESCU scrie:http://images.google.fr/imgres?imgurl=http://www.bhutan.gov.bt/citizen/forumImages/15_18_r.jpg&imgrefurl=http://www.bhutan.gov.bt/citizen/forumTopicDisplay.php%3Fcat%3D1%26id%3D15&h=768&w=1024&sz=88&hl=fr&start=1&um=1&tbnid=uWiwkkOfxOCPhM:&tbnh=113&tbnw=150&prev=/images%3Fq%3Draicu%2Bcristian%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Dfr%26rlz%3D1T4SUNA_frFR240FR240%26sa%3DN
1.Chestia asta este pt ce?? Reclama matrimoniala??Fara nici o sansa,fetele noastre sînt foarte practice,dispretzuiesc tipi asa ca mine,care traiesc în trecut si sentimentali ca si niste fetitze de gradinitza... 2.Sau poate servi ca în acele fise destinate a indica persoane care trebuie sa fie eliminate :lol:
CristiRaicu
Membru

Re: avetzi si poza,aici

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Mar Ian 01, 2008 9:46 am

CristiRaicu scrie:
Mircea ALEXANDRESCU scrie:http://images.google.fr/imgres?imgurl=http://www.bhutan.gov.bt/citizen/forumImages/15_18_r.jpg&imgrefurl=http://www.bhutan.gov.bt/citizen/forumTopicDisplay.php%3Fcat%3D1%26id%3D15&h=768&w=1024&sz=88&hl=fr&start=1&um=1&tbnid=uWiwkkOfxOCPhM:&tbnh=113&tbnw=150&prev=/images%3Fq%3Draicu%2Bcristian%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Dfr%26rlz%3D1T4SUNA_frFR240FR240%26sa%3DN
1.Chestia ata este pt ce?? Reclama matrimoniala??Fara nici o sansa,fetele noastre sĂŽnt foarte practice,dispretzuiesc tipi asa ca mine,care traiesc ĂŽn trecut si setimentali ca si niste fetitze de gradinitza... 2.Sau poate servi ca ĂŽn acele fise destinate a indica persoane care trebuie sa fie eliminate :lol:

fotografia poate fi eventual folosita pentru eliberarea unui act de identitate in cazul in care subiectul se gaseste in imposibilitatea de a furniza o poza reglementara...

Pacat ca mediul este o carciuma,dealtfel in alta poze se poate observa o masa plina cu sticle si sticloantze cu bauturi alcoolice!

Am sa te rog sa fii mai atent la exprimare,"fetitze de gradinitza"este o formula care poate spune foarte mult pentru cineva inzestrat cu spirit de analiza!..
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Mesajde CristiRaicu » Mar Ian 01, 2008 9:52 am

Pai cum tipii înzestratzi de spirit de analiza nu au de regula simtzul umorului,ma astept la orice.De fapt ce mi se poate întîmpla mai mult? Exact ce i-am spus unei anumite imbecile din USA,în '98,cînd m-a avertizat ca poate sa-mi faca forte rau.
CristiRaicu
Membru

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Mar Ian 01, 2008 9:58 am

CristiRaicu scrie:Pai cum tipii ĂŽnzestratzi de spirit de analiza nu au de regula simtzul umorului,ma astept la orice.De fapt ce mi se poate ĂŽntĂŽmpla mai mult? Exact ce i-am spus unei anumite imbecile din USA,ĂŽn '98,cĂŽnd m-a avertizat ca poate sa-mi faca forte rau.

cei cu spiritul analizei sunt de obicei inteligentzi si inzestratzi cu simtzul umorului!...

e adevarat:sunt psihopatzi si alte creaturi care fac rau cu o placere patologica!...

Cit despre mine:"in fiecare zi sa gindesti,sa faci si sa spui ceva frumos si bun!"
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Mar Ian 01, 2008 11:54 am

CristiRaicu scrie: Exact ce i-am spus unei anumite imbecile din USA,ĂŽn '98,cĂŽnd m-a avertizat ca poate sa-mi faca forte rau.

Banuiesc doar ca"imbecila din USA"este surioara ta Raicu Daniela Mihaela!

Daca vrei,potzi sa deschizi un topic nou si sa vorbim pe indelete despre ea,aici!...

ocazie cu care itzi potzi expune punctul de vedere,in strategia unei reconcilieri fraternele!Pentru ca,vrind-nevrind,atzi ajuns amindoi la o virsta cind trebuie sa va impacatzi,sa va ajutatzi...

sincer,e un fel de a spune ca avetzi nevoie unul de altul!

deci,un nou topic!...
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Acte, Proceduri, Echivalente