Termen de identificare si titlu de calatorie

Discutii legate de acte, proceduri, echivalente pentru cei ce sunt sau vin in Portugalia

Moderatori: clarisa, Cris

Mesajde CristiRaicu » Mar Ian 01, 2008 12:21 pm

Mircea ALEXANDRESCU scrie:
CristiRaicu scrie: Exact ce i-am spus unei anumite imbecile din USA,în '98,cînd m-a avertizat ca poate sa-mi faca forte rau.

Banuiesc doar ca"imbecila din USA"este surioara ta Raicu Daniela Mihaela!

Daca vrei,potzi sa deschizi un topic nou si sa vorbim pe indelete despre ea,aici!...

ocazie cu care itzi potzi expune punctul de vedere,in strategia unei reconcilieri fraternele!Pentru ca,vrind-nevrind,atzi ajuns amindoi la o virsta cind trebuie sa va impacatzi,sa va ajutatzi...

sincer,e un fel de a spune ca avetzi nevoie unul de altul!

deci,un nou topic!...
Daca ai chef vorbeste tu cu tipa aia,habar nu am cine este,mîine-poimîine Andreea Raicu va zice ca este vara-mea,mergînd pe acelasi fagas. :lol:
CristiRaicu
Membru

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Mar Ian 01, 2008 4:22 pm

[/quote] Daca ai chef vorbeste tu cu tipa aia,habar nu am cine este,mĂŽine-poimĂŽine Andreea Raicu va zice ca este vara-mea,mergĂŽnd pe acelasi fagas. :lol:[/quote]

Nu ii cunosc adresa,numarul de telefon si vad ca nu a raspuns la emailurile mele...
In afara de asta,au fost persoane care au facut afirmatzii ambigue,confuze si cam neverosimile despre ea,deci...

problema este ca ,uite,dupa ani de zile vad ca nu va recunoastetzi reciproc;ori prin anii 1980 cind venea pe la noi,vorbea despre tine si despre faptul ca vrea sa te aduca la Bucuresti,sa scapi de autoritatea apasatoare a tatalui si de mediul din Fetesti,vecinii,neamurile,coreligionarii...

Inutil de precizat ca ea dorea prin anii aceia sa gaseasca un baiat cu buletin de Bucuresti,cu locuintza si servici si neoprotestant care sa o intretzina in anii de studii...
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Mesajde CristiRaicu » Mar Ian 01, 2008 4:49 pm

Întreab-o pe sora ta (complimentele mele),cu care am avut o discutzie foarte interesanta în '88,ea stie de asemenea multe chestii despre viatza mea.Tipa aia din USA nu e sora mea.Ea propia a recunoscut chestia aceasta în '98.
CristiRaicu
Membru

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Mar Ian 01, 2008 5:05 pm

CristiRaicu scrie:Întreab-o pe sora ta (complimentele ele),cu care am avut o discutzie foarte interesanta în '88

Sora mea a fost cu ea si a inscris-o la Asociatzia Nevazatorilor,datorita dioptriilor foarte mari pe care le avea...Demersul era ceva de genul:sa obtzina gradul 1 de invaliditate si eventual inscrierea la scoala de masaj!...

Gabriel Andreescu nu s-a sfiit sa sesizeze situatzia si sa precizeze ca Dana a facut citeva mii de kilometrii la volanul mashinii cu care a traversat America pentru ca sa-l intilneasca la New-York...(vezi ZIUA)

Tot sora mea,se pare ca ar fi vrut sa o ajute la un mariaj,fictiv sau real pentru obtzinerea mult rivnitului "buletin de Bucuresti"si ca ar fi fost niste probleme cu"baietu"care ar fi inceput sa gaseasca cusururi de genul:"zice ca e fata mare(grav la 27 de ani)e cam shleampata si nu-i place dushul,n-are si nu stie nici o meserie,n-are zestre,probleme cu familia,kir-mir"...

pina la urma a plecat la New York si de acolo in California unde probabil ca si-a gasit vreun pocait,un romansh sau mexican....

Ce vreau eu sa pricepi foarte bine:Eu am respectat-o pe dana chiar si cind a stat citeva zile la noi(Maria si eu)si-n momentele cind am ramas singuri intre patru peretzi...

Sora mea era ferm convinsa de contrariul...
Dealtfel,aici la Paris mai multe persoane erau la fel convinse,ca ne gaseam in situatzia unui fel de trinom menajer si ca Dana era noua si cenushareasa cuplului...inutil de precizat ca un fost vecin al dnei Popescu de aici de la Paris(raposatul evolceanu)era convins ca eu m-am"culcat cu popeasca si cu fi-sa!"si ca "vreau sa le aduc la Paris asa cum"am adus-o si pe Lucia,fosta lui sotzie si mama fetelor lui,ramasa la Bucuresti!"

Daca mai traia,o scotea si ca m-am culcat cu fosta lui sotzie si eventual urma sa ma culc si cu fetele lui de aici de la Paris!...

Situatzie oricum mai placuta decit banuiala acceptarii poliandriei cind cu poloneza!...

lol de lol!
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Mesajde CristiRaicu » Mar Ian 01, 2008 5:13 pm

Mda si ce legatura are chestia aceasta cu topicul lansat de mine? Cu situatzia kafkiana pe care o traiesc în legatura cu identitatea mea? PS: tipa aia si-a luat titlul de refugiat politic pt USA,printre altele,declarînd ca a fost persecutata din motivul ca eu eram prieten cu fiica dictatorului...
CristiRaicu
Membru

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Mar Ian 01, 2008 5:30 pm

CristiRaicu scrie:Mda si ce legatura are chestia aceasta cu topicul lansat de mine? Cu situatzia kafkiana pe care o traiesc ĂŽn legatura cu identitatea mea? PS: tipa aia si-a luat titlul de refugiat politic pt USA,printre altele,declarĂŽnd ca a fost persecutata din motivul ca eu eram prieten cu fiica dictatorului...

Dana a obtzinut azilul politic in USA pentru ca figura ca membru al unei familii neoprotestante,pentru ca avea pashaport de apatrid si pentru ca era in relatzii cu dna Popescu si altzii!...fiind titulara statutului de refugiat politic indeplinea o formalitate din timpul razboiului rece si-n acelashi timp satisfacea o doleantza a autoritatzilor reseriste:indepartarea,exilarea persoanelor indezirabile,dizidente sau opozante pentru ca avea un titlu de voiaj pe care scria:valabil pentru toate tzarile,fara Romania!...
ulterior,dupa citziva ani,urma sa primeasca un pashaport USA!
deci,toata lumea multzumita:autoritatzile reseriste au scapat de o problema,subiectul fiind rezident in tzara tutulor posibilitatzilor,etc,etc,etc...

ca realitatea este alta,e alta poveste!

chestia cu fiica dictatorului nu o stiu si n-o cred!

Putzin probabil sa creada cineva asa ceva:Zoia era cadru la un institut,casatorita si circula intr-un mediu foarte restrins si controlat!
intre voi sunt diferentze enorme de conditzie sociala,pregatire intelectuala,medii frecventate,obiceiuri,nivel de viatza,etc!...

e ca si cum cineva ar spune despre mine ca sunt prieten cu Valentin Ceaushescu!

ce legatura are cu identitatea ta toata povestea asta?Nu stiu!...

uite,ai fost sincer pe jumatate:mi-ai spus ca ai vorbit cu sora mea(discutzie interesanta!)in 1988...de ce nu-mi spuis ca ai intilnit-o si dupa 1991 aici in Frantza?
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Mesajde CristiRaicu » Mie Ian 02, 2008 12:44 pm

Uite o chestie: toata porcaria asta de conversatzie ma plictiseste,nu are nici o legatura cu topicul pus de mine.Unica reactzie este a ta si mi se pare ca urmaresti un singur lucru:sa demonstrezi aici,unde te îndoiesti ca exista mai multzi de 1000 de români vizitatori, ca de fapt esti un tip foarte inteligent si ca probabil îtzi datorez ceva,chestie care îmi scapa.Tzi-am suportat conversatzia dementziala 8 luni (dec.'90-aug'91) pentru ca m-ai "ajutat",deci am conversat,repet, 8 luni si ai pretentzia sa zici ca-mi cunosti toata viatza!!!! Si ce s-a întîmplat în aceste 8 luni? Am participat la o manifestatzie ridicola în fatza ambasadei URSS(ceva destinata acordarii independentzei Basarabiei,mie mi se pare ca m-a interesat mai mult contramanifestatzia alora cu placarde"Touche pas a mon pot"),la o comemorare la fel de ridicola în cimitirul Montmarte-inaugurarea unui monument dedicat victimelor luptei anticomuniste din România,unde cred ca au participat jumatate de duzina de mari "dizidentzi",am cunoscut niste fantasme:un nepot al lui Kogalniceanu si un pustan cu pretentzia ridicola sa fie tratat drept "printzul" Sturdza,pe urma alt personaj ridicol cu trecut legionar si cu aere c-ar fi facut parte din cupola conducerii,alaturi de Horia Sima si altzi sceleratzi-pe tipul asta îmi aduc aminte ca l-am înjurat în public.În casa ta mi s-a propus de catre HRP sa fac interlegatura cu un agent KGB-el.Îmi aduc aminte ca zbiereai în gura mare, la aiureala aia de biserica a exilului din Menilmontant,ca as avea un unchi în securitate(directzia a 5-a -lupta contra contrarevolutiei),care dupa dec. '89 a continuat bine merci în functzie-pt. ca era necesar tzarii.Acum,cum respectivul a decedat, nu mai pomenesti nimic despre el.De ce,deja nu mai potzi sa-mi faci rau astfel? Stii o chestie: din aug.'91 pîna în mai '92 au fost 10 luni de Paris,am avut multe conversatzii interesante-mult mai interesante decît cele sustzinute cu tine,pe urma m-am integrat în comunitatea sîrba.Acum vrei sa falsifici istoria,sa-mi terfelesti memoriile sau naiba stie ce urmaresti.Îtzi dau o informatzie pretzioasa:din toate personajele pe care le-am cunoscut,acea tipa forte importanta din USA si cu tine mi se pare ca au avut cea mai putzina influentza benefica asupra vietzii mele.Alta chestie: atît în '95 cît si în 2000-2001 am avut ceva conversatzii despre tine aici la ambasada(deci trebuie sa recunosc ca ai ceva importantza).Ba mai mult,în 2001,plictisit sa tot aud de tine, am sugerat sa-tzi dea cetatzenia de onoare si o vila pe Kisseleff pt. ce ai facut tu pt. România (habar nu am daca au urmarit sfatul).Altceva: îmi cer scuze administratorului si moderatorilor (în special Clarisei pe care o cunosc) pentru caracterul penibil în care s-a transformat aceasta schimbare de mesaje.Eu doresc sa mi se explice o singura chestie: ce s-a întîmplat la consulat în ziua cînd mi s-a spus ca existam doua persoane pe acelasi nume si ce se urmareste de fapt? Mai pe scurt,care sînt regulile jocului?
Ultima oară modificat de CristiRaicu pe Joi Ian 03, 2008 3:41 pm, modificat 1 dată în total.
CristiRaicu
Membru

Mesajde clarisa » Mie Ian 02, 2008 1:07 pm

draga Cristi, cred ca nu ai avut alte reactii la topic in afara de cea a lui Mircea pentru ca e o chestiune bulversanta pe care ma tem ca numai consulatul o poate rezolva. si, sincer, nu cred ca iti face cineva dinadins in necaz, ca sa-ti fure identitatea (care sa fie scopul???). nu poti sa-ti pierzi cumpatul intr-o situatie ca asta, trebuie sa te intorci la consulat si sa o iei de la capat, nimeni nu poate sa faca asta in locul tau. daca ai fost prost tratat- fa o plangere; daca ti s-a facut vreo nedreptate ilegala- du-te la un avocat. exista solutii pentru orice. dar in nici un caz ambasada nu va plange pentru ca tu traiesti ca un clochard si nu va veni dupa tine sa te implore la ceva.
discutia ta cu mircea e chiar distractiva pe alocuri, ma temeam numai la inceput sa nu va certati la cutite si sa va injurati pe sleau: asta o puteti face intre patru ochi sau pe mailul personal, e mai corect asa. dar...qui se taquinne, s'aime, deci... :D
clarisa
Membru

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Mie Ian 02, 2008 1:12 pm

CristiRaicu scrie:Uite o chestie: toata porcaria asta de conversatzie ma plictiseste,nu are nici o legatura cu topicul pus de mine.Unica reactzie este a ta si mi se pare ca urmaresti un singur lucru:sa demonstrezi aici,unde te Îndoiesti ca exista mai multzi de 1000 de români vizitatori, ca de fapt esti un tip foarte inteligent si ca probabil Îtzi datorez ceva,chestie care Îmi scapa.

Imi pare foarte rau dar trebuie sa recunosc :nu exista 1000 de vizitatori,e vorba de o slabiciune a sistemului utilizat pe site..
Nu sunt nici foarte inteligent nici foarte prost!
Imi datorezi acelashi lucru pe care il datorezi la zeci de persoane care te-au ajutat

Tzi-am suportat conversatzia dementziala 8 luni (dec.'90-aug'91) pentru ca m-ai "ajutat",deci am conversat,repet, 8 luni si ai pretentzia sa zici ca-mi cunosti toata viatza!!!!

Te rog sa ma iertzi ca te-am gazduit la mine acasa,in garsoniera,intr-o perioada in care locuiau deja la mine:o poloneza,un shoricar,un alt Cristian,un cotoi siamez si subsemnatul care deranja pe toata lumea!

Nu itzi cunosc viatza !

Si ce s-a ĂŽntĂŽmplat ĂŽn aceste 8 luni? Am participat la o manifestatzie ridicola ĂŽn fatza ambasadei URSS(ceva destinata acordarii independentzei Basarabiei,mie mi se pare ca m-a interesat mai mult contramanifestatzia alora cu placarde"Touche pas a mon pot")

manifestatzia era pentru comutarea pedepsei cu moartea impotriva unor basarabeni,nu ascund faptul ca sunt abolitzionist si impotriva unei barbarii contemporane!...

,la o comemorare la fel de ridicola În cimitirul Montmarte-inaugurarea unui monument dedicat victimelor luptei anticomuniste din România,unde cred ca au participat jumatate de duzina de mari "dizidentzi"

ei,uite,ocazia sa spui ca ai fost la o manifestare la care participa si Corneliu Coposu!...la inaugurarea unui cenotaf pe care scrie....

,am cunoscut niste fantasme,un nepot al lui Kogalniceanu si un pustan cu pretentzia ridicola sa fie tratat drept "printzul" Sturdza

pustanul a plecat in Canada,s-a casatorit si repatriat in Romania unde a revendicat si obtinut proprietatzi pe care acum le renoveaza,lucru pozitiv pentru un milionar care ar putea specula financiar investitzii imobiliare

,pe urma alt personaj ridicol cu trecut legionar si cu aere c-ar fi facut parte din cupola conducerii,alaturi de Horia Sima

cred ca vorbesti de Vladimir care a fost condamnat la moarte la 17 ani pentru moartea unui militzian,moarte pe care a negat-o inainte de a se prapadi de un cancer;a vrut doar sa-si ajute camarazii...

si altzi sceleratzi-pe tipul asta îmi aduc aminte ca l-am înjurat în public.În casa ta mi s-a propus de catre HRP sa fac interlegatura cu un agent KGB-el.

In casa mea nu vin persoane gen HRP sau din diferite secrete,casa mea este o modesta garsoniera din parcul locuintzelor sociale franceze

Îmi aduc aminte ca zbiereai în gura mare, la aiureala aia de biserica a exilului din Menilmontant,ca as avea un unchi în securitate(directzia a 5-a -lupta contra contrarevolutiei),care dupa dec. '89 a continuat bine merci în functzie-pt. ca era necesar tzarii.

Nu am zbierat niciodata la biserica asa ceva,in menilmontant nu exista biserica romaneasca(confunzi persoana!cel care a zbierat e alt roman discutabil de la Paris!)intr-adevar sora ta dana spunea ca are un unchi(general stefanescu in securitate!) si aici precizez ca orice stat modern are servicii de spionaj si contraspionaj!

Acum,cum respectivul a decedat, nu mai pomenesti nimic despre el.De ce,deja nu mai potzi sa-mi faci rau astfel? Stii o chestie: din aug.'91 pîna în mai '92 au fost 10 luni de Paris,am avut multe conversatzii interesante-mult mai interesante decît cele sustzinute cu tine,pe urma m-am integrat în comunitatea sîrba.Acum vrei sa falsifici istoria,sa-mi terfelesti memoriile sau naiba stie ce urmaresti.Îtzi dau o informatzie pretzioasa:din toate personajele pa care le-am cunoscut,acea tipa forte importanta din USA si cu tine mi se pare ca au avut cea mai putzina influentza benefica asupra vietzii mele.Alta chestie: atît în '95 cît si în 2000-2001 am avut ceva conversatzii despre tine aici la ambasada(deci trebuie sa recunosc ca ai ceva importantza).Ba mai mult,în 2001,plictisit sa tot aud de tine, am sugerat sa-tzi dea cetatzenia de onoare si o vila pe Kisseleff pt. ce ai facut tu pt. România (habar nu am daca au urmarit sfatul).Altceva: îmi cer scuze administratorului si moderatorilor (în special Clarisei pe care o cunosc) pentru caracterul penibil în care s-a transformat aceasta schimbare de mesaje.Eu doresc sa mi se explice o singura chestie: ce s-a întîmplat la consulat în ziua cînd mi s-a spus ca existam doua persoane pe acelasi nume si ce se urmareste de fapt? Mai pe scurt,care sînt regulile jocului?

Nu vreau sa te terfelesc deloc,incerc sa te ajut s faci o distinctzie intre real si imaginarul care probabil denatureaza relatziile cu persoanele pe care le intilnesti...
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Mesajde CristiRaicu » Mie Ian 02, 2008 1:16 pm

Si cine decide ce este imaginar sau real?
CristiRaicu
Membru

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Mie Ian 02, 2008 1:17 pm

clarisa scrie:draga Cristi, cred ca nu ai avut alte reactii la topic in afara de cea a lui Mircea pentru ca e o chestiune bulversanta pe care ma tem ca numai consulatul o poate rezolva. si, sincer, nu cred ca iti face cineva dinadins in necaz, ca sa-ti fure identitatea (care sa fie scopul???). nu poti sa-ti pierzi cumpatul intr-o situatie ca asta, trebuie sa te intorci la consulat si sa o iei de la capat, nimeni nu poate sa faca asta in locul tau. daca ai fost prost tratat- fa o plangere; daca ti s-a facut vreo nedreptate ilegala- du-te la un avocat. exista solutii pentru orice. dar in nici un caz ambasada nu va plange pentru ca tu traiesti ca un clochard si nu va veni dupa tine sa te implore la ceva.
discutia ta cu mircea e chiar distractiva pe alocuri, ma temeam numai la inceput sa nu va certati la cutite si sa va injurati pe sleau: asta o puteti face intre patru ochi sau pe mailul personal, e mai corect asa. dar...qui se taquinne, s'aime, deci... :D

exact ceea ce incerc sa-l conving:ca poate gasi solutzii la situatzia lui numai daca face demersuri logice si coerente!...

Concret:azi ar fi trebuit sa fie la Consulat,barbierit,tuns,buchet de flori si toate actele plus poze pentru solicitarea si obtzinerea actelor romanesti cu care sa-si rezolve si problema de la SEF-ul portocalez...
Ultima oară modificat de Mircea ALEXANDRESCU pe Mie Ian 02, 2008 1:23 pm, modificat 1 dată în total.
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Mie Ian 02, 2008 1:18 pm

CristiRaicu scrie:Si cine decide ce este imaginar sau real?

pai,sa zicem:un consens reciproc ori colectiv...

la voie de juste milieux...
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Mie Ian 02, 2008 4:42 pm

"Îmi aduc aminte ca zbiereai în gura mare, la aiureala aia de biserica a exilului din Menilmontant"

era vorba de o conferintza la Casa Romaneasca de la Paris;episodul a fost in sfirsit rememorat de o persoana care mi-a confirmat ceea ce banuiam,aceea ca in cele 10 luni cit ai locuit in caminul parasit ai frecventat romani si printre ei acel roman discutabil:cetatzean american care a fugit de USa si s-a stabilit la Paris,a lucrat ca paznic de noapte cu SMIG,salariul minim si pina la urma si-a rezolvat si cu rezidentza in frantza!...

Acelasi roman a mai participat la o demascare prin anii 96-97 cind aparuse o femeie bizara,Luminizda tot la o conferintza si cum facea pe vatmanitza puternic in tramvai,neinvitata si foarte obraznica,lumea a sarit in sus,urlind la instigarea acelui personaj....

Bineintzeles ca eu eram undeva in fundul salii,m-am ridicat fara sa spun un cuvint si am plecat!...

Ulterior,magareatza a cazut pe mine,femeia m-a acuzat si dupa o poveste foarte complicata a trebuit sa fac gilci peste tot,peste tot...Parquet,dst,consulat,ambasada,minister de justitzie,de interne,am ajuns pina si la gaboritza care se ocupa de romani aici la Paris,una foarte scirboasa,acu'nu mai e ,au ushuit-o din cotetz ca au gasit-o cu niste chestii dezgustatoare...

Dupa o tacere suspecta de citziva ani,am primit o explicatzie de genul"avetzi dreptate dle Alexandrescu,numai ca problema este ca sunt prea multzi implicatzi si vinovatzi iar adevarul dvs ar putea pune in pericol pacea sociala din exilul romanesc..."

A trebuit sa accept,in definitif oameni si institutzii au nevoie de Diavol,real sau imaginar!....
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Mie Ian 02, 2008 5:34 pm

uite ca romanul isi aduce bine aminte de episod:

ulterior,tu te-ai intors in caminul parasit in care mai erau polonezi si de acolo la spital,la Salpetriere-pitie unde ai declarat ca te cheama Raikovski sau asa ceva...lucru real:pe adresa de acolo aveam cutia postala unde veneau comandamente de plata(un fel avize ca niste cartzi postale)pentru ingrijiri spitalicesti!...

Deci,dupa august 1992 ai ramas la Paris un timp si ai frecventat nu serbii ci polonezii...
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Mesajde CristiRaicu » Joi Ian 03, 2008 3:38 pm

Polsky? Nje,dzinkue! :lol: Hombre,que me dices??? La Salpetriere am fost cu tine si cu Elzbieta,sa-i vedem pe acei mari revolutzionari care invadasera sediul guvernului din P-tza Victoriei (în Feb.'90)si care erau în greva foamei,pt. ca erau suparatzi ca francezii nu le dadeau case si mese!!! Îngrijiri spitalicesti au fost probabil dupa acel episod nebulos,cînd Elzbieta m-a convins sa beau o specie de ceai ciudat,dupa care s-a întîmplat o chestie foarte ciudata,pe care nu o voi mentziona aici pt. ca este prea personala.În rest îtzi garantez ca din dec.'91 m-am mutat în Belleville,de unde am iesit în 20-21mai '92(cred) pîna la Porte d'Italie,de unde am luat autostop cu directzia Lyon si pe urma Portugalia,unde am ajuns în data de 6 iunie,acelasi an.Nu m-am mai întors în Paris de atunci.Polonezi? Unica persoana poloneza cu care am vorbit în viatza mea a fost Elzbieta! Pt simplul motiv ca nu îmi place de ei!
CristiRaicu
Membru

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Acte, Proceduri, Echivalente