Termen de identificare si titlu de calatorie

Discutii legate de acte, proceduri, echivalente pentru cei ce sunt sau vin in Portugalia

Moderatori: clarisa, Cris

Termen de identificare si titlu de calatorie

Mesajde CristiRaicu » Mar Dec 18, 2007 9:36 am

In anul de gratzie 2007,dupa aproape un an de UE se poate intimpla o chestie de genul acesta: am facut o cerere de identificare la Consulatul Roman din Lisabona in urma cu citeva luni,pe numele pe care l-am avut intotdeauna pe certificatul de nastere :Cristian Titu Raicu.Saptamina trecuta inainte sa platesc titlul de calatorie aflu o chestie curioasa: pe titlul de calatorie emis in acest nume se aflau doua persoane(imi atrasese atentzia ca pe cererea de identificare aparuse o alta fotografie a mea,scoasa de pe titlul de rezidentza portughez care mi-a fost furat),prima data il luam eu,iar pe urma ar fi trebuit sa vina o "doamna" (aceasta informatzie mi-a dat-o o functzionara distrata de la consulat prin telefon) pe nume Maritza Nicolae-pe care de fapt ar fi trebuit sa o cheme Manuela Dobre(informatzie data de d-ul consul Marian Firinca in 1995)probabil sora mea.In concluzie,am platit acel titlu,l-am mototolit si l-am aruncat inapoi.Ieri am aflat de la un "prieten" foarte bun ca mda,n-am rezolvat nimic,ea a plecat si eu am ramas.Ma intreb de ce "doamna" respectiva nu a luat acel titlu inaintea mea si daca este bine sponsorizata de marca de tzigari Viceroy de ce ii trebuia si identitatea mea? Era mai usor sa plateasca pe cineva sa ma elimine fizic si nu mai exista probabilitatea sa povestesc eu chestia aceasta anumitor persoane aici in Portugalia.Unica chestie care au rezolvat-o e ca mi-au avariat serios sistemul nervos(si asa periclitat dupa cum mi s-a sugerit prin telefon de la consulat) si ca imi voi petrece suficient din viitorul apropiat ca "boschetar" mincind din gunoaie,continuind sa clarific scene din viatza mea personala hororizanta.Cum comentam cu un alt "prieten":mi se para ca totzi idiotzii cunosc mai mult despre viatza mea decit eu insumi.Daca este adevarat,cine citeste aceasta chestie ar putea sa-mi faca favorul sa trimita o imbratzisare mamei mele naturale (daca mai traieste),pentru ca mi se pare (gratzie informatziei unei imbecile din USA) ca tatal meu natural ar fi murit in 2004.Putetzi sa stergetzi ce am scris,in continuare voi scrie aceasi chestie la revista Romania Mare si saptaminalul Expresso de aici.Alta informatzie:scriu de la biblioteca Ministerului Educatziei.
Ultima oară modificat de CristiRaicu pe Joi Dec 27, 2007 8:31 am, modificat de 2 ori în total.
CristiRaicu
Membru

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Lun Dec 24, 2007 11:24 am

Mi se pare ca un compatriot de al nostru are probleme cu fotografii,acte si identificari in afara de probleme inerente cu apropiatzi din putzina familie care,probabil,i-a ramas!...

Rascolind prin amintiri si hirtzoage am gasit cite ceva printre care si o cutie de pantofi plina cu fotografii,acte personale si fotocopii care au fost abandonate prin anii 1992,la Paris!...

Cum trec anii!
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Craciun fericit pt tine la fel

Mesajde CristiRaicu » Lun Dec 24, 2007 7:54 pm

Stii foarte bie de ce au fost abandonate,si daca tzie tzi se pare normala situatzia,pot spune la fel ce am spus si la Ambasada:îmi cer scuze ca m-am nascut în tzara ta...
CristiRaicu
Membru

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Lun Dec 24, 2007 8:08 pm

Nu stiu motivele precise si logice pentru care aceste acte si fotografii au fost abandonate nu numai de titular dar si de sora titularului,cea care este in USA!...

Scuze pentru nastere ?
O gluma de Craciun!

Dupa disparitzia ta in conditzii rocambolesti si romanesti,cu amenintzari de moarte plus pseudo psihoanalize plus despicari de fir in patru m-am pomenit tot eu cel acuzat :se pare ca urma sa "omor"nu stiu ce personaje din bucuresti,New-York si alte meleaguri exotice!...

Cum politzia franceza stie si cunoaste tot,inclusiv ca nu tai gaini,mi-au explicat simplu:tzi-ai primit lectzia de a mai ajuta romani!

Revenind la gainushele noastre:cum as putea sa scap de custodia unei cutii de pantofi plina cu poze si acte,intrebare la care surioara ta nu a stiut sa raspunda?...
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Lun Dec 24, 2007 8:24 pm

CristiRaicu scrie:Stii foarte bie de ce au fost abandonate,si daca tzie tzi se pare normala situatzia,pot spune la fel ce am spus si la Ambasada:ĂŽmi cer scuze ca m-am nascut ĂŽn tzara ta...

uite acum rascolesc prin site si ma minunez de interventziile facute de Raicu Titus Cristian!...

personaj de roman fluviu!

Ma mir adinc,ar fi trebuit sa fii in state ,alaturi si linga surioara ta:daniela raicu despre care scrie entuziast gabriel andreescu atunci cind comenteaza un jurnal parizian al unei ilustre doamne din Exil care ma pomeneste si pe mine...

eu ,cel care traversa frontiere ca sa culeaga romani din Germania expulzarilor,cel care ishi impartzea hainele si garsoniera cu ei,cel care ii ajuta sa-si ia recipisa de sejur ori sa-si depuna actele pentru azil la OFPRA!...

cel care trebuia sa moara:CURAND!

sa zicem ca trecutul a trecut si-n definitiv ar trebui sa iertam de Craciun si sa facem cadouri:ia-tzi cytia cu poze si acte si intinde-o la drum,du-te frumushel in State linga surioara care ar putea sa te ajute,sa te ingrijeasca ori sa te construiasca pentru a deveni un adevarat personaj de roman!...
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Re: Craciun fericit pt tine la fel

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Lun Dec 24, 2007 8:39 pm

CristiRaicu scrie:Stii foarte bie de ce au fost abandonate,si daca tzie tzi se pare normala situatzia,pot spune la fel ce am spus si la Ambasada:ĂŽmi cer scuze ca m-am nascut ĂŽn tzara ta...

De la: CristiRaicu
CĂŁtre: Mircea ALEXANDRESCU
Trimis: Sâm Dec 22, 2007 8:47 pm
Subiect: Noroc
Craciun fericit! Esti acelasi paranoic din Paris?

spune-mi si mie unde vezi la mine vreun semn de alienare,de bipolaritate sau de patologie?
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Hei...

Mesajde CristiRaicu » Lun Dec 24, 2007 9:00 pm

...cine spala rufe murdare in public? Românii??!!!
CristiRaicu
Membru

Sau...

Mesajde CristiRaicu » Lun Dec 24, 2007 9:14 pm

.problema este ca ,in 1991, nu am vrut sa colaborez cu un agent KGB, HR Patavievici?
CristiRaicu
Membru

Re: Hei...

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Lun Dec 24, 2007 9:17 pm

CristiRaicu scrie:...cine spala rufe murdare in public? Românii??!!!

care rufe murdare in public?nu inteleg!

e vorba doar de de niste poze,hirtii si fotocopii!

Printre ele si niste fishe de salariu cu numar de securitate sociala,cotizatzii pe care le poti revendica si eventual transfera in tzara de resedinta!

Sunt surprins neplacut:o multzie de persoane care se dadeau rotund prin ziare,pe internet imi reprosau acelasi lucru:vorbesc de rufe murdare in public!

ori,eu personal fac un dush in fiecare zi si ma schimb!
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Mesajde CristiRaicu » Lun Dec 24, 2007 9:23 pm

Merci pt iertare,dar sunt clochard,identitate romaneasca inexistenta,rezidentza portugheza masluita de mafia romana si SEF-ul local
CristiRaicu
Membru

Re: Sau...

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Lun Dec 24, 2007 9:27 pm

CristiRaicu scrie:.problema este ca ,in 1991, nu am vrut sa colaborez cu un agent KGB, HR Patavievici?

de unde pina unde HR Patavievici in 1991?Care KGB?Care colaborare,pentru ce?

Am impresia ca suferi de niste tulburari de memorie si recapitulez:

ao plecat din tzara,ai ajuns in Yugoslavia de unde ai trecut in Austria si dupa un timp ai ajuns inGermania unde erai "in pericol de expulzare"asa cum mi-a explicat surioara ta la telefon,din State,unde se gasea cu green card si azil politic!...

Am plecat cu trenul,te-am cules din gara,ne-am intors impreuna in frantza,trecind frontiera pe la Haguenau in conditzii periculoase,mi-am luat concediu si am mers cu tine pe la autoritatzi ca sa faci demersurile pentru acte si in foarte scurt timp tzi-ai gasit de lucru,intii la o tzesatorie si ulterior la spatzii verzi,stropitori automate de unde ai plecat dupa ce ai plecat si de la mine...

imi amintesc si de vizita Danei la Paris pe care am chemat-o ca sa incerc sa-tzi arajeze o situatzie ori eventual sa definitivezi un proiect clar,precis...

rascolind prin site-uri bag de seama ca ai fost prin spania ca sa ajungi in portugalia,in posturi nu foarte reushite!...

si mai grav:o intorci cu basme de roman politzist,acu incep sa tzitzii din madulare,poate vine dst-ul sau jandarii sa ma salte in seara de Craciun pentru ca un nefericit migrant in situatzie de seminomadism arunca prafuri !...
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Mesajde CristiRaicu » Lun Dec 24, 2007 9:29 pm

Ciao!
CristiRaicu
Membru

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Lun Dec 24, 2007 9:39 pm

CristiRaicu scrie:Merci pt iertare,dar sunt clochard,identitate romaneasca inexistenta,rezidentza portugheza masluita de mafia romana si SEF-ul local

clochard de placere sau din nevoie?O solutzie foarte simpla:cautzi ceva de lucru si revii pe linia de plutire!
sau ceri ajutorul unor institutzii si structuri specializate in ajutorarea cazurilor psihosociale,inclusiv a surioarei tale Daniela Raicu din Sunny vale,USA!

identitate romaneasca?te prezintzi frumos la Consulatul Romaniei,solicitzi eliberarea unui certificat de nastere,a pashaportului,completezi formularele,achitzi taxele,te prezintzi la ora cind esti invitat pentru ridicarea actelor si gata!...

rezidentza portugheza?daca ai obtzinut rezidentza si ai probleme te adresezi la autoritatzi,ceri ajutorul unor romani de buna credintza din Portugalia si eventual al unui avocat;unul este chiar aici pe site si culmea,vorbeste romaneste!...

itzi rezolvi cu actele si daca crezi ca nu potzi reushi in Europa,itzi cumperi un bilet de avion si ajungi la surioara in State,unde potzi sa te reconstruiesti,sa gasesti un servici si un camin,un confort si eventual ingrijiri si sprijin ca sa scapi de obsesiile reale sau imaginare ale kgbeului,mossadului,ciaeului,dstului,securitatzii,sereiului samd....

povesteai de un cauciuc de camion cu care ai traversat Dunarea si care era zgiriat:sa nu-mi spui acum ca o sa te ineci pe malul Atlanticului si ca asta dureaza din 1992!...
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Mesajde clarisa » Lun Dec 24, 2007 11:20 pm

domnilor, faceti pace, e craciun! va rog eu!
clarisa
Membru

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Mar Dec 25, 2007 7:34 am

clarisa scrie:domnilor, faceti pace, e craciun! va rog eu!

Sarbatori Fericite la dvs si la toata lumea!

Nu-i nevoie de facut pace pentru ca nu e razboi!

Baiatul nu e sincer nici macar cu el insushi,e ingrat cu cei care l-au ajutat...
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Următorul

Înapoi la Acte, Proceduri, Echivalente